Dat wordt een spannende tijd! Een tijd waarin je je alleen maar bezig wilt houden met waar de bank en je bed komt te staan. Dat begrijpen wij bij Hypotheca!

Hoe ga je te werk?

1. Eerst een gesprek over jouw mogelijkheden. Zo ga je toch beter voorbereid naar een bezichtiging.

Je weet wat je kan lenen en wat hier precies voor nodig is. Dat is niet alleen voor jou prettig maar natuurlijk ook voor de verkopers.

2. Wanneer je de bezichtiging achter de rug hebt, weet je al of je een hypotheek zou moeten kunnen krijgen. Maar zeker in deze tijd is de vraag: “Wat heb jij over voor deze woning en wat is deze woning nu daadwerkelijk waard?”.

Je kan dit natuurlijk zelf doen of een aankoopmakelaar inschakelen die samen met jou meekijkt in de woning en je kan adviseren over het doen van een goed bod op de woning.  In deze markt zeker de moeite waard om iemand in te schakelen die hier dagelijks mee te maken heeft.

Houdt ook rekening bij je bod met ontbindende voorwaarden. Wat als je de hypotheek onverhoopt toch niet rond krijgt? Zorg daarom dat je onder voorbehoud van financiering je bod uitbrengt. Je adviseur vertelt je hier alles over en kan je ook aangeven hoelang we bezig zijn met jou hypotheek om bij de geldverstrekker een finaal akkoord te krijgen.

3. Is je bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Nu begint ons werk pas echt.

Wij gaan samen met jou kijken welke geldverstrekker voor jou geschikt is en natuurlijk wat je maandlasten worden voor deze woning.  Wij gaan dit advies voor jou natuurlijk helemaal op papier vastleggen, zodat je over 10 jaar alles wat wij hebben geadviseerd, nog terug kunt lezen.

Als we weten, dat er een perfecte match is tussen jou en de geldverstrekker, gaan we je hypotheek aanvragen. Je zal dan een rente aanbod van de bank ontvangen.

Dit aanbod zorgt ervoor dat de gekozen rente voor jou wordt “vastgehouden” en welke documenten er allemaal aangeleverd moeten worden.

Wij zorgen er dan samen met jou voor dat alle document in één keer goed doorgestuurd worden naar de bank, zodat zij snel kunnen beoordelen of jou hypotheek akkoord is bevonden.

4. Nu begint het afwachten. Vaak tussen 1 en 2 weken heb jij een definitief aanbod van ons in je email en kan bij jou de champagne open en kunnen jullie heerlijk uitkijken naar de afspraak bij de notaris, zodat je die sleutels in je nieuwe voordeur kunt doen.