Welke soorten verzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor particulieren. In ons vakgebied zijn er eigenlijk 2 die het meeste gesloten worden bij een hypotheek.

  1. Schadeverzekeringen
  2. Levensverzekeringen

Schadeverzekeringen 

Een schadeverzekering dekt de kosten van een schade na een voorval. Deze verzekering zorgt ervoor dat er een vergoeding wordt uitgekeerd of dat de schade in natura voldaan wordt. In dat geval ontvangt de verzekerde geen geld om schade mee te repareren, maar de schade wordt door de verzekeraar zelf verholpen.

Voorbeelden van verschillende soorten schadeverzekeringen zijn:

  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Opstalverzekering
  • Autoverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Reisverzekering

Wanneer u een woning aankoopt is het verplicht een opstalverzekering te hebben.

Je bent met een Opstalverzekering verzekerd als je huis beschadigd raakt door iets waar je zelf niets aan kunt doen. Zoals schade door brand, water of storm. Je bent dan ook verzekerd als iemand met zijn auto tegen je gevel aanrijdt. 

Het is daarom belangrijk om een opstalverzekering te hebben zodat als er iets met je woning gebeurd de verzekering je kan helpen om de schade te herstellen.

Vaak word een opstalverzekering gesloten in een pakket met een aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering.

Dit is vaak voordeliger dan het appart af te sluiten.

Met een inboedelverzekering verzeker je schades aan je inboedel door bijvoorbeeld brand, water, storm en diefstal. Onder je inboedel vallen je meubels, elektronische apparatuur en de rest van de spullen in je woning die je kunt meenemen als je verhuist. 

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) dekt de schade die u of een van uw gezinsleden, of huisdier(en) bij iemand anders veroorzaakt, anders dan met of door een motorrijtuig. Dit geldt voor schade aan spullen en voor letselschade. Als u wettelijk aansprakelijk bent, zal uw verzekeraar de schade van de andere persoon vergoeden. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is niet verplicht, maar wel aan te raden.

Wanneer u meerdere verzekeringen toevoegd krijgt u vaak pakketkorting afhankelijk hoeveel verzekeringen u aan het pakket toevoegt.

Vraag gerust om een vrijblijvende offerte en wij kijken graag met u mee wat de mogelijkheden zijn voor uw verzekeringen.